Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 november 2013
Resveratrol tegen overtollige calorieën
| 14/11/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Resveratrol tegen overtollige calorieën Resveratrol is een stof uit de schil van druiven en bessen die de schadelijke invloed van overtollige calorieën kan inperken. Onderzoekers uit Maastricht deden genetisch onderzoek op elf zwaarlijvige mannen die gedurende een maand 150 mg resveratrol per dag namen. Hun analyse toonde dat het vetweefsel veel gezonder geworden was en dat vetten op een gunstigere manier afgebroken worden. De onderzoekers geloven daarom dat resveratrol die schadelijke effecten verbonden aan zwaarlijvigheid tegengaat.

Het onderzoek rond resveratrol leunt sterk aan op het onderzoek rond calorierestrictie. Calorierestrictie is het inperken van ('lege') calorieën zonder dat de inname van vitaminen en mineralen daalt. Uit vele experimenten blijkt dat calorierestrictie een potentieel middel is om langer te leven. Resveratrol kan een aantal biochemische effecten van vasten ook uitlokken, maar toekomstig onderzoek zal moeten uitwijzen of dit werkelijk het leven kan verlengen.

Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?
Overgewicht voorkomen


Meer lezen:
'Nutraceuticals' tegen obesitas
Vermageren met de hulp van coenzym Q10 !a>
Vitamine-D-tekort oorzaak van overgewicht?>

Bronnen:
Konings E, Timmers S et al. The effects of 30 days resveratrol supplementation on adipose tissue morphology and gene expression patterns in obese men. Int J Obes (Lond). 2013 Aug 20. doi: 10.1038/ijo.2013.155

 

lijn