Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
11 juni 2019
Rimpelvorming door huidveroudering
| 11/06/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Rimpelvorming door huidveroudering Onze huid, de huidharen (bij mannen), nagels en haar zijn de meest zichtbare getuigen van de veroudering. Menselijk haar verliest haar oorspronkelijke bruine, zwarte of blonde kleur en wordt eerst grijs en vervolgens wit. In het gelaat en overal op het lichaam ontstaat er rimpelvorming. Producten die de collageenproductie terug kunnen stimuleren zijn dan aangewezen om het verouderingseffect te verminderen. Collageen is een eiwit dat heel veel voorkomt bij alle levende organismen. Het is eveneens het product bij uitstek om rimpels weg te werken en bepaalde weefsels stevigheid terug te geven.

Onze voorraad collageen daalt naarmate we ouder worden. Collageenproducten worden in verschillende vormen van vloeibaarheid geleverd. Collageenproducten verstevigen de huidweefsels en elimineren de meeste rimpels. De meest compacte collageenproducten zijn bestemd om de diepe rimpels en littekens van wonden weg te werken, alsook om bepaalde spierweefsels (buste) te verstevigen. De meest vloeibare vormen van collageen zijn bedoeld voor de fijne rimpeltjes.

Preventiemaatregelen tegen een gevoelige huid
Gevoelige hoofdhuid door stress en luchtvervuiling

Meer lezen:
Aziatische centella
Meer rimpels door te roken
Centella bestrijdt huidveroudering

Bronnen:
Mayes AE, Holyoak CD. Repeat Mild Heat Shock Increases Dermal Fibroblast Activity and Collagen Production. Rejuvenation Res. 08 03 16

 

lijn