Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 juli 2010
Rode ginseng tegen rimpelvorming
| 19/07/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Rode ginseng tegen rimpelvorming Vanaf het moment dat de zon in volle actie schiet, willen we ervan genieten. Een bruin tintje of de vitamine D-reserves aanvullen, allemaal goed en wel, maar in de zon lopen heeft ook nadelige effecten.
UV-licht doet immers onze huid sneller verouderen. Overdadige UV-straling veroorzaakt rimpels, maakt de huid ruwer en losser en geeft een vlekkerig pigmentpatroon.
Een dagelijkse dosis van 300 mg rode ginseng, torilisvrucht en de vrucht van het Chinees kornoeltje (corni fructus) gaf een objectieve vermindering van gezichtsrimpels. Ook de sytnhese van collageen bleek gestegen te zijn.

De wortels van de ginseng zijn al duizenden jaren gekend als een oppeppend middel. Niet voor niets staat ginseng bekend als een levenselixer in het Verre Oosten. De rode ginseng (ginseng radix rubra) heeft daarbij een sterkere bioactiviteit dan de witte versie. De vruchten van torilis (waarschijnlijk Torilis japonica) en Chinees kornoeltje zijn bijkomende ingrediënten die minder goed onderzocht zijn.

Preventiemaatregelen tegen een gevoelige huid

Bronnen:
Cho S, Won CH et al. Red Ginseng Root Extract Mixed with Torilus Fructus and Corni Fructus Improves Facial Wrinkles and Increases Type I Procollagen Synthesis in Human Skin: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. J Med Food 12 (6) 2009, 1252-1259

 

lijn