Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 december 2013
Rodegistrijst verlaagt cholesterol en meer
| 31/12/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Rodegistrijst verlaagt cholesterol en meer Rode gistrijst verlaagt de LDL-cholesterol met 22%, dat bevestigt Italiaans onderzoek gedaan op gezonde personen met verhoogd cholesterolgehalte. Daarnaast zagen onderzoekers ook een daling van ontstekingen en een daling van 'herstelwerken' aan de bloedvatwanden. Geen bijwerking waren aan deze vier weken durende behandeling gebonden. Het onderzoek maakte gebruik van een rode gistrijst extract met 10 mg monacoline.

Rode gistrijst is een door Europa goedgekeurde cholesterolverlager. Maar rode gistrijst doet duidelijk meer: door ontstekingen te verlagen, pak je de belangrijkste oorzaak van aderverkalking aan. Dat er minder herstelwerken aan de bloedvatwanden zijn, duidt erop dat ze effectief in een betere staat zijn. Wanneer herstel continu belemmerd wordt (o.a. door ontstekingen), zullen de bloedvatwanden verharden en vernauwen.


Wat kunt u zelf doen om uw cholesterolniveau te verlagen?
Hoe verhoog je de HDL-cholesterol?

Meer lezen:
Waardoor ontstaat een hoog cholesterolgehalte?
Spirulina verlaagt bloeddruk en cholesterol
Verlaag je cholesterol zonder statines

Bronnen:
Cicero AF, Derosa G et al. Red yeast rice improves lipid pattern, high-sensitivity C-reactive protein, and vascular remodeling parameters in moderately hypercholesterolemic Italian subjects. Nutr Res. 2013 Aug;33(8):622-8

 

lijn