Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
2 maart 2010
Rozenbottels verlichten gewrichtspijnen
| 02/03/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Rozenbottels verlichten gewrichtspijnen Onderzoekers van de universiteit van Kopenhagen (Denemarken) kwamen tot de bevinding dat rozenbottels gewrichtspijnen verminderen.
Hiervoor hadden ze 94 patiënten verzameld die aan 'osteoartritis' (gewrichtsontstekingen) aan de knie of de heup leden. Gedurende drie maanden namen ze vijf gram rozenbottelpoeder. De pijn en het gebruik van pijnstillers bleken na die periode verminderd te zijn.

De onderzoekers verklaarden dit resultaat aan de hand van het ontstekingsremmend effect van rozenbottels. De onderzoekers geloven dat kruidenpreparaten zoals rozenbottel, gember en bepaalde sojaboonextracten een oplossing kunnen bieden voor de problemen die bij farmaceutische ontstekingsremmers opduiken. Die brengen namelijk bijwerkingen met zich mee, soms ernstige. Ook het glucosaminesulfaat is een probaat middel dat de beschadigde gewrichten helpt te herstellen.

Hoe gewrichtsklachten vermijden?
Hoe artritisklachten verminderen of voorkomen?

Bronnen:
Christensen R, Bartels EM et al. Does the hip powder of Rosa canina (rosehip) reduce pain in osteoarthritis patients? A meta-analysis of randomized controlled trials. Osteoarthritis and Cartilage (2008) 16, 965-972

 

lijn