Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
18 oktober 2012
Selenium en Q10 verlagen sterfte door hartaandoening
| 18/10/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Selenium en Q10 verlagen sterfte door hartaandoening Hartpatiënten die dagelijks 200 mg co-enzym Q10 en 200 µg selenium innemen, hebben minder kans om te overlijden aan hun aandoening. Dat blijkt uit een Zweedse studie met meer dan 400 deelnemers. De groep die de supplementen nam, had ook een betere hartscore, zo bleek uit een echocardiografie.

Selenium is een onmisbaar mineraal dat algemeen te weinig in de Europese voeding zit. Het vervult een cruciale rol in de verdediging tegen oxidatieve stress en giftige stoffen.
Ongeveer 75 % van de hartpatiënten hebben lage co-enzym Q10-waarden in het bloed of in de hartspieren. Co-enzym Q10 is nodig voor de opwekking van energie, iets waar het hart continu behoefte aan heeft. Co-enzym Q10 is daarnaast een van de krachtigste antioxidanten.

Hartritmestoornissen: preventie
Wat kunt u zelf doen om uw cholesterolniveau te verlagen?

Meer lezen:
CoQ10 verbetert hartfunctie
Selenium helpt om vele ziekten te vermijden!

Bronnen:
Alehagen U, Johansson P et al. Cardiovascular mortality and N-terminal-proBNP reduced after combined selenium and coenzyme Q10 supplementation: A 5-year prospective randomized double-blind placebo-controlled trial among elderly Swedish citizens. International Journal of Cardiology. 2012; doi:10.1016/j.ijcard.2012.04.156

 

lijn