Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 maart 2015
Seleniumgebrek slecht voor de gezondheid
| 26/03/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Seleniumgebrek slecht voor de gezondheid Selenium is een onmisbaar oligo element voor het menselijk lichaam. Selenium is nog zeer schaars aanwezig in een aantal voedingsproducten. Veel mensen hebben een tekort aan selenium. Artsen gebruiken verschillende technieken om het seleniumgehalte te meten. Dit kan gebeuren via een bloed-, haar- of nagelanalyse. Vooral dit laatste is een degelijke parameter omdat men in de vingernagels van de mens de seleniumconcentratie over een veel langere periode kan meten dan in het bloed.

Een tekort aan selenium zorgt voor ontstekingsreacties. Mensen met artritis hebben dikwijls een tekort aan selenium. Uit een onderzoek bleek dat de dagelijkse inname van een selenium supplement mensen met artritis kan helpen om minder pijn te lijden. Selenium is ook zeer belangrijk voor de zenuwen. Een tekort veroorzaakt depressies, onverklaarbare vermoeidheid en angstsymptomen.
Seleniumtekort leidt ook tot een ontregeling van de schildklier.

Hoe artritisklachten verminderen of voorkomen?
Geef je hart de optimale bescherming!

Lees ook:
Voeding en supplementen tegen artritispijn
Betere cholesterol dankzij selenium
Selenium, een detox-mineraal

Bronnen:
Masumoto K, Nagata K, Higashi M, Nakatsuji T, Uesugi T, Takahashi Y, Nishimoto Y, Kitajima J, Hikino S, Hara T, Nakashima K, Nakashima K, Oishi R, Taguchi T.
Clinical features of selenium deficiency in infants receiving long-term nutritional support.
Nutrition. 07 11-12;23(11-12):782-7.

 

lijn