Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
24 april 2014
Sint Janskruid, een natuurlijk antidepressivum zonder bijwerkingen
| 24/04/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Sint Janskruid, een natuurlijk antidepressivum zonder bijwerkingen Steeds meer mensen lijden aan diverse vormen van depressies die gepaard gaan met perioden van slapeloosheid, angstaanvallen, onrust, geïrriteerdheid, melancholie, schuldgevoelens en een zeer laag zelfbeeld. De klassieke geneeskunde stelt in die gevallen meestal voor om de depressie te behandelen met chemische antidepressiva. Artsen geven echter zelf toe dat dit niet altijd de beste oplossing is. Uit klinische studies blijkt dat het natuurlijke middel Sint Janskruid beter werkt, enen met amper bijwerkingen, dan de meeste antidepressiva.

Sint-janskruid geeft de depressieve patiënt binnen de drie weken terug een meer optimistische kijk en een grotere zelfwaardering. Daardoor verdwijnen de depressieve gevoelens. Mensen die het vrij verkrijgbare Sint Janskruid willen uitproberen mogen het echter niet samen innemen van de klassieke antidepressiva. Ook zijn interacties mogelijk met andere geneesmiddelen. Verder adviseren natuurartsen om gedurende drie weken driemaal per dag 300 milligram Sint Janskruid in te nemen met een gestandaardiserde dosis van 0,3 procent hypericine. De depressieve gevoelens zullen na die periode van drie weken duidelijk verminderen.

Hoe het risico op een depressie verkleinen?

Meer lezen:
Het antidepressierecept!
Antidepressiva zijn meestal nutteloos
Zinksupplementen als antidepressiva

Bronnen:
Anghelescu IG, Kohnen R, Szegedi A, Klement S, Kieser M.
Comparison of Hypericum extract WS 5570 and paroxetine in ongoing treatment after recovery from an episode of moderate to severe depression: results from a randomized multicenter study.
Pharmacopsychiatry. 06 11;39(6):213-9

 

lijn