Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 oktober 2013
Slaaptekort: hoe vaak word jij wakker 's nachts?
| 31/10/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Slaaptekort: hoe vaak word jij wakker 's nachts? Hoe vaak worden we 's nachts wel niet wakker zonder het te beseffen? Eén of twee keer per nacht worden we voor enkele minuten wakker, gelukkig vallen we vrijwel altijd onmiddellijk terug in slaap. Bij sommige mensen blijft het niet bij een enkele keer: ze komen niet toe aan een gezonde nachtrust. Overdag zijn ze uitgeput. Verrassend genoeg moeten ze de oplossing dikwijls niet te ver zoeken.

Een woelige partner is een probleem: hij of zij snurkt, woelt of stampt zelfs tijdens de slaap. Een partner met slaapproblemen is een frequente oorzaak van een verstuurde nachtrust.
Sommige mensen laten huisdieren toe op hun slaapkamer die een ander dag-nachtritme kennen. Katten vinden 3u een prima moment om je een nachtelijk bezoek te brengen. Zelfs kleine geluidjes van halskettingen en dergelijke kunnen je even wekken.
Een te warme slaapkamer, onvoldoende afscherming van straatverlichting, kleine geluidjes, menopauze: vele factoren die een onderzoekje waard zijn. Het kan nooit kwaad om iets te doen aan deze kleine stoorzenders.

Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?

Meer lezen:
Slaapmiddel veroorzaakt dementie
Slaaptekort oorzaak van veel ziekten
Melatonine herstelt slaapritme bij nachtwerkers

Bronnen:
6 Surprising Sleep Wreckers. Reviewed on September 05, 2011

 

lijn