Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 oktober 2013
Slank en gezond met pycnogenol
| 04/10/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Slank en gezond met pycnogenol Pycnogenol kan het risico voor diabetes en hart- en vaatziekte sterk terugdringen. Bij 64 mannen en vrouwen die aan het metabool syndroom leden, zagen Italiaanse artsen een gewichtsvermindering van 2,7 kg door zes maanden een supplement met Pycnogenol te nemen (150 mg/d). Er was een duidelijke vermindering van de middelomtrek, wat het gunstige effect van Pycnogenol benadrukt. Verder was er ook een daling van de bloedsuiker (met 7%), bloedvetten en bloeddruk. De HDL-waarde steeg.

Het metabool syndroom is een voorstadium van diabetes, gekenmerkt door het bezitten van enkele van deze risicofactoren: obesitas, hoge bloedvetten, lage HDL-cholesterol, hoge bloeddruk en hoge bloedsuiker. De artsen van dit onderzoek hadden voor deze studie enkel deelnemers uitgekozen die alle risicofactoren bezaten. Na de studie had minder dan 2% van de deelnemers nog alle vijf risicofactoren. Bij 10% waren alle risicofactoren verdwenen, 43% had slechts twee risicofactoren en 40% had nog vier risicofactoren.

Ouderdomsdiabetes : preventie
Hoe voorkom je diabetes?

Meer lezen
Pycnogenolbehandeling van aambeien
Pycnogenol vermindert hoge bloeddruk bij diabetici

Bronnen:
Belcaro G, Cornelli U et al. Pycnogenol supplementation improves health risk factors in subjects with metabolic syndrome. Phytother. Res. 2013; DOI: 10.1002/ptr.4883

 

lijn