Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
13 november 2009
Spanningshoofdpijn.
| 13/11/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Spanningshoofdpijn. De meeste mannen en vrouwen hebben last van spanningshoofdpijn.

Wat zijn de klachten?
De hoofdpijn zit dikwijls aan beide kanten van uw hoofd, of als een strakke band om het hoofd. Het is een drukkende, knellende pijn. Hierbij zijn de spieren van de schouders, nek en schedel vaak extra gevoelig. U kunt ook last hebben van fel licht of hard geluid. Misschien heeft u minder zin in eten, maar u bent niet misselijk. De pijn wordt bij inspanning zoals traplopen niet erger. Door afleiding, sporten of ontspanning kan de pijn verminderen. Door te slapen gaat het vaak over.

Hoe ontstaat het?
Spanningshoofdpijn heeft meestal te maken met spanningen, bijvoorbeeld thuis, op school of op uw werk. Het kan ook komen door een verkeerde houding of te weinig wisselen van houding, door slecht slapen, moeheid of ergens tegen opzien. Soms ontstaat hoofdpijn zonder duidelijke reden.

Frisse lucht, een goede nachtrust, voldoende afleiding en ontspanning zijn altijd van belang om spanningshoofdpijn te vermijden.

* Tips om hoofdpijn te voorkomen!

Bronnen:
Lane JD, Seskevich JE, Pieper CF,
Brief meditation training can improve perceived stress and negative mood, Altern Ther Health Med, 2007, Jan/Feb;13 (1):38-44.

Rouach V, Bloch M, Rosenberg N, Gilad S, Limor R, Stern N, Greenman Y.
The acute ghrelin response to a psychological stress challenge does not predict the post-stress urge to eat
Psychoneuroendocrinology. 2007 Jul;32(6):693-702.

 

lijn