Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
5 juli 2016
Spirulina voedzame aanvulling
| 05/07/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Spirulina voedzame aanvulling Algen zijn geen typisch ingrediënt van ons voedingspatroon. Nochtans hebben ze gunstige effecten op onze gezondheid. Spirulina is zo'n alg dat in Aziatische landen als voedingssupplement reeds een lange historiek kent.
Spirulina verlaagt het cholesterolniveau in het bloed, bezit antioxidatieve eigenschappen en versterkt het immuunsysteem. Bij mensen op leeftijd verhoogt spirulina de antioxidatieve waarde van het bloed met 29%.

De hoeveelheden spirulina-algen die je hiervoor moet innemen, zijn niet bijzonder hoog. In onderzoeken namen proefpersonen vier keer per week 4,2 gram spirulina-algen om deze effecten te ondervinden.
Spirulina is bovendien erg voedzaam. Het bevat vitamine B12, bètacaroteen, vitamine E, carotenoïden en een specifiek algennutriënt, fycocyanine. Vitamine B12 is erg interessant voor vegetariërs daar vlees een belangrijke bron is van vitamine B12.

Belangrijke mineralen en vitaminen bij zwangerschap
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C
Afweerverhogende voedingsstoffen

Meer lezen:
Meer energie met spirulina
Waarom zou je algen eten?
Vegetariërs leven bijna tien jaar langer!

Bronnen:
Park HJ, Lee YJ et al. A Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study to Establish the Effects of Spirulina in Elderly Koreans. Ann Nutr Metab 08;52:322-328

 

lijn