Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 maart 2013
Spirulina waardevolle aanvulling
| 26/03/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Spirulina waardevolle aanvulling Algen zijn geen typisch ingrediënt van ons voedingspatroon. Toch hebben ze gunstige effecten op onze gezondheid. Spirulina is zo'n alg dat in Aziatische landen als voedingssupplement reeds een lange geschiedenis kent.
Spirulina verlaagt het cholesterolniveau in het bloed, bezit antioxidatieve eigenschappen en versterkt het immuunsysteem. Bij mensen op leeftijd verhoogt spirulina de antioxidatieve waarde van het bloed met 29%.

De hoeveelheden spirulina-algen die je hiervoor moet innemen, zijn niet bijzonder hoog. In onderzoeken namen proefpersonen vier keer per week 4,2 gram spirulina-algen om deze effecten te ondervinden.
Spirulina is bovendien erg voedzaam. Het bevat vitamine B12, bètacaroteen, vitamine E, carotenoïden en een specifiek algennutriënt, fycocyanine. Vitamine B12 is erg interessant voor vegetariërs daar vlees een belangrijke bron is van vitamine B12.

Belangrijke mineralen en vitaminen bij zwangerschap
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C
Afweerverhogende voedingsstoffen

Bronnen:
Park HJ, Lee YJ et al. A Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study to Establish the Effects of Spirulina in Elderly Koreans. Ann Nutr Metab 2008;52:322-328

 

lijn