Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 februari 2018
Stress verhoogt grieprisico
| 12/02/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Stress verhoogt grieprisico Iedere uitputtingsvorm van ons organisme vermindert onze weerstand tegen alle mogelijke ziektebeelden. Dat is zeker het geval bij een agressieve griepaanval. Het herfst- en winterseizoen zijn de perioden van het jaar waar de influenza toeslaat. Het is logisch dat een vermoeid afweersysteem minder sterk kan reageren op microben en andere ziekteverwekkers.
Uit een studie, die uitgevoerd werd door wetenschappers van de universiteit van Carnegie Mellon, blijkt dat mensen met stress of zware persoonlijke problemen tweemaal meer kans hebben om een griepslachtoffer te worden dan mannen en vrouwen die zich gewapend hebben tegen spanningen. Stress verzwakt het afweersysteem door hormonen die afgescheiden worden via de bijnieren. Rustige personen beschikken over een immuunsysteem dat vier maal meer virussen elimineert dan anderen.

Om in een stressrijke samenleving spanningen te verminderen is het belangrijk iedere dag vitamine C te gebruiken. Ascorbinezuur (vitamine-C) laat mensen toe zich beter te wapenen tegen alle soorten van onrust en angst. Vitamine-C versterkt ook het immuunsysteem waardoor de kans op een griepinfectie duidelijk kleiner wordt. Kies voor Ester-C vitamine-C met bioflavonoïden. Deze vorm wordt veel sneller en beter door het lichaam opgenomen, is minder zuur en veroorzaakt volgens de beschikbare studies nooit nevenverschijnselen.

Vlierbessensiroop is zeer efficiënt tegen griep
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Meer lezen:
Griepbeleid of marketingcampagne?
Natuurlijke bescherming tegen (griep-)virussen
Immuniteit versterken om buikgriep te voorkomen.

Bronnen:
Gogou E, Hatzoglou C, Chamos V, Zarogiannis S, Gourgoulianis KI, Molyvdas PA.
The contribution of ascorbic acid and dehydroascorbic acid to the protective role of pleura during inflammatory reactions. - Med Hypotheses. 07;68(4):860-3.

 

lijn