Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 juli 2014
Tip om je hart te beschermen
| 30/07/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Tip om je hart te beschermen Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond dat een extra uur slaap per etmaal het risico op het ontstaan van aderverkalking (arteriosclerose) aanzienlijk doen dalen. Arteriosclerose is een van de belangrijkste symptomen die kunnen leiden naar een hartinfarct. Aderverkalking betekent, zoals het woord het eigenlijk al duidelijk maakt, dat de vaatwand minder elastisch wordt en verhardt.

Onderzoek bij 495 vrijwilligers in de leeftijdscaterogie tussen veertig en vijftig jaar toonde aan dat mensen die minder dan vijf uur slapen per nacht 27 procent meer kans hebben om op relatief vroege leeftijd aan arteriosclerose te lijden.
Mannen en vrouwen die meer dan zeven uur per nacht kunnen slapen reduceren dit risico tot 6 procent. Een gezonde slaap zorgt voor een herstelfase van hart- en bloedvaten. Het hart van kortslapers krijgt die kans meestal niet.

Geef je hart de optimale bescherming!
Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap
Hoe je bloedvaten sterk houden?

Meer lezen:
Vitamine B1 voor een sterker hart
Slaapgebrek oorzaak van veel ziekten
Beweging even belangrijk als medicatie voor het hart

Bronnen:
Drager LF, Bortolotto LA, Krieger EM, Lorenzi-Filho G.
Additive effects of obstructive sleep apnea and hypertension on early markers of carotid atherosclerosis. Hypertension. 09 01;53(1):64-9.

 

lijn