Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
13 februari 2015
Twee kruiden verminderen concentratieproblemen en hyperactiviteit
| 13/02/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Twee kruiden verminderen concentratieproblemen en hyperactiviteit Kinderen die een extract met valeriaan en citroenmelisse innemen, hebben veel minder last van symptomen van hyperactiviteit en verminderde concentratie. Volgens een Duitse studie daalt het aantal kinderen met sterke concentratieproblemen van 75% naar 14%. Ook het aantal kinderen met hyperactiviteit en impulsief gedrag daalt sterk. De kinderen ervaren daardoor minder conflicten op school en nemen vaker deel aan gezinsactiviteiten. Ook de ouders merken een duidelijke verbetering op aan het gedrag en de slaap van hun kinderen.

Ouders geven hun kinderen niet graag medicatie, vooral wanneer de ADHD-achtige problemen zich enkel in de klas voordoen, en niet tijdens het spel. Valeriaan kennen we allemaal als natuurlijk slaapmiddel. Uitgeslapen kinderen zullen beter kunnen opletten, dat spreekt voor zich. Citroenmelisse is een typisch kruid dat rust in het lichaam kan brengen. Eerdere studies hebben ook aangetoond dat het helpt om de concentratie scherp te houden.

Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding
Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap

Meer lezen
Beweging als ADHD-medicijn
Bacopa: beter dan ADHD-medicatie
EPA en aandachtsstoornissen bij kinderen

Bronnen:
Gromball J, Beschorner F et al. Hyperactivity, concentration difficulties and impulsiveness improve during seven weeks’ treatment with valerian root and lemon balm extracts in primary school children. Phytomedicine 21 (2014) 1098–1103

 

lijn