Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 december 2018
Veel buikgriep door norovirus
| 21/12/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Veel buikgriep door norovirus Meer mensen dan anders zijn getroffen door het buikgriepvirus.
Buikgriep is een kenmerkend ongemak dat dikwijls optreedt in de herfst. De toestand normaliseert zich meestal vanzelf binnen enkele weken. Mensen die buikgriep hebben moeten in de buurt van een toilet blijven. Aanvallen van diarree worden vergezeld van misselijkheid, braakneigingen en koorts.
Aangezien buikgriep wordt door het norovirus, zijn antibiotica nutteloos. Je kunt het beste uitzieken en veel drinken om verschijnselen van uitdroging tegen te gaan.

Een echte remedie is er trouwens niet. Buikgriep verdwijnt vanzelf binnen een periode van vier tot vijf dagen. Het is wel raadzaam een arts te raadplegen indien de symptomen na vier dagen niet verbeteren.
De immuniteit versterken om buikgriep te voorkomen is de beste maatregel. Dit kan o.a. door dagelijks een multivitaminepreparaat te gebruiken in combinatie met een verhoogde dosis vitamine C. Vlierextract heeft een sterke antivirale werking en kan ook preventief genomen worden.
Beperk het gebruik van suikerrijke voeding, alcohol en koffie. Genoemde producten zijn echte vitaminerovers die het afweersysteem verzwakken.

Natuurlijke bescherming tegen norovirus
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Lees ook:
Verlaagde immuniteit bij kinderen
Natuurlijke bescherming tegen (griep-)virussen
Handen wassen om winterinfecties te voorkomen

Bronnen:
Hamer DH, Sempértegui F, Estrella B, Tucker KL, Rodríguez A, Egas J, Dallal GE, Selhub J, Griffiths JK, Meydani SN. Micronutrient Deficiencies Are Associated with Impaired Immune Response and Higher Burden of Respiratory Infections in Elderly Ecuadorians.
Fletcher RH, Fairfield KM. Vitamins for chronic disease prevention in adults: clinical application

 

lijn