Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Houdt u uw cholesterol onder controle?
ABC GEZONDHEID - Artikels
3 februari 2007
Veel mensen geplaagd door buikgriep
| 03/02/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Veel mensen geplaagd door buikgriep Ons land wordt momenteel geplaagd door een kleine epidemie van buikgriep. Meer mensen dan anders zijn getroffen door het virus. Oorzaak is een nieuwe variant van het norovirus, die zich uitermate snel verspreidt. Viroloog Marc Van Ranst wil het ook niet overdrijven. Er zijn gewoon meer mensen die "een beetje koorts en last van de maag hebben, geen eetlust hebben en ook een paar dagen ziek zijn". Een echte remedie is er trouwens niet. Je kan alleen uitzieken en veel drinken om verschijnselen van uitdroging tegen te gaan.

Immuniteit versterken om buikgriep te voorkomen is de beste maatregel. Dit kan o.a. door dagelijks een multivitaminepreparaat te gebruiken in combinatie met een verhoogde dosis vitamine C. Beperk het gebruik van suikerrijke voeding, alcohol en koffie. Genoemde producten zijn echte vitaminerovers die het afweersysteem verzwakken.

Bronnen:
Hamer DH, Sempértegui F, Estrella B, Tucker KL, Rodríguez A, Egas J, Dallal GE, Selhub J, Griffiths JK, Meydani SN. Micronutrient Deficiencies Are Associated with Impaired Immune Response and Higher Burden of Respiratory Infections in Elderly Ecuadorians.

Fletcher RH, Fairfield KM
Vitamins for chronic disease prevention in adults: clinical application

 

lijn