Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
16 januari 2009
Veenbessupplementen tegen urineweginfecties
| 16/01/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Veenbessupplementen tegen urineweginfecties Heel veel mensen, en vooral vrouwen, worden regelmatig getroffen door urineweginfecties. Dit soort gezondheidsprobleem is het tweede grootste op deze wereld, na de ontstekings van de luchtwegen. Veenbessen of cranberry's beschikken over bacterie dodende eigenschappen en blijken evengoed en veiliger te werken dan antibiotica, voor deze specifieke aandoening.

Veenbessupplementen zorgen er voor dat de bacteriën zich niet kunnen vasthechten aan de wanden van de urinewegen. Ze worden dan ook op natuurlijke wijze uit het lichaam verwijderd, zonder dat ze de tijd krijgen om een ontsteking te veroorzaken. Uit een recente studie blijkt dat cranberrysupplementen evengoed werken als de meestal voorgeschreven antibiotica die soms nare nevenverschijnselen en resistentie veroorzaken.

Bronnen:
McMurdo ME, Argo I, Phillips G, Daly F, Davey P. Cranberry or trimethoprim for the prevention of recurrent urinary tract infections? A randomized controlled trial in older women. J Antimicrob Chemother. 2008 Nov 28.

 

lijn