Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 januari 2019
Vegetariërs lopen minder risico op hartziekte
| 17/01/2019 |
Terug Verstuur link
lijn
Vegetariërs lopen minder risico op hartziekte Britse vegetariërs hebben 32% minder kans om te sterven aan een hartaandoening dan hun niet-vegetarische landgenoten. Een grootschalige Europese studie (EPIC) wees dit uit. Dit is een opmerkelijke vaststelling, want in de studie was er evenveel overgewicht en tabaksgebruik in de vegetarische groep als in de niet-vegetarische groep, terwijl vaak aangenomen wordt dat vegetariërs ook gezonder leven. In het totaal namen 45.000 vrijwilligers aan de studie deel.

Een vegetarische leefstijl draagt bij tot een lagere cholesterol en bloeddruk. Belangrijk is ook dat ze meer onverzadigde vetzuren in hun dieet hebben. Voor niet-vegetariërs is het niet gemakkelijk om definitief afscheid te nemen van vlees. Minder vlees en meer groenten eten, is al een grote stap vooruit voor een goede gezondheid. Af en toe een dag zonder vlees is mooi meegenomen.

Hypertensie preventief benaderd
Wat kunt u zelf doen om uw cholesterolniveau te verlagen?

Meer lezen:
Darmen beschermen tegen toxines
Wie heeft extra vitamine B12 nodig ?
Vegetariërs leven bijna tien jaar langer!

Bronnen:
Crowe FL, Appleby PN et al. Risk of hospitalization or death from ischemic heart disease among British vegetarians and nonvegetarians: results from the EPIC-Oxford cohort study. American Journal of Clinical Nutrition, 13 doi: 10.3945/ajcn.112.044073

 

lijn