Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
7 september 2015
Verbeterde nierfunctie met darmsorbens
| 07/09/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Verbeterde nierfunctie met darmsorbens Patiënten met nierbekkenontsteking hebben baat bij het gebruik van een darmsorbens. Deze patiënten hebben veel last van pijn en vertonen symptomen van intoxicatie: verzwakking, hartkloppingen, misselijkheid, hoofdpijn en zweten. Een siliciumhoudende 'darmgel' kan deze symptomen volledig elimineren. Een andere studie toonde dat de gel de functie van de nieren kan ondersteunen bij patiënten met chronische nierfalen.

De darmgel is eigenlijk een darmsorbens (Enterosgel) bedoeld om giftige stoffen in de darm op te zuigen, zodat ze niet in de bloedbaan komen. Ze kunnen dus de nieren ontlasten, want daar worden toxische stoffen uit het lichaam geëlimineerd. Het darmsorbens verlaagt ook ontstekingen en de infectielast in de nieren. Bij patiënten met diabetes verbetert het de regeling van de bloedspiegel.

Hoe nierproblemen voorkomen?
Hoe giftige stoffen uit onze darmen weren?

Meer lezen:
Hoe merk je nierenproblemen op?
Roundup veroorzaakt chronische nierziekte
Natuurlijke middelen tegen slecht werkende nieren

Bronnen:
Arbuliev КМ, Abdurahmanova FM, Arbuliev МG et al. Influence of sorption therapy on endotoxicosis, urine microflora and blood serum glucosein acute pyelonephritis. Klinicheskiye issledovaniya (Clinical studies)

 

lijn