Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van lentemoeheid?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 november 2007
Verhoog de opname van vitaminen met zwarte peper!
| 20/11/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Verhoog de opname van vitaminen met zwarte peper! Piperine is een alkaloïde, die vooral voorkomt in de korrels van zwarte peper en verantwoordelijk is voor de scherpe smaak. Piperine verhoogt de opname van vitaminen, mineralen en geneeskrachtige planten op een spectaculaire wijze. Enkele voorbeelden: Coenzym Q10 , bètacaroteen, vitamine B6, selenium zullen 30 procent beter door het organisme worden opgenomen worden indien men vlak voor de inname een peperrijk stukje voedsel eet. Curcumine beschikt over sterk ontstekingsremmende eigenschappen, die vooral artritispatiënten zal interesseren. De werking van kurkuma wordt met 2000 procent versterkt indien het samen ingenomen wordt met een peperrijk soepje.

Piperine laat vitaminen toe om veel beter door de darmwand te gaan en in de bloedsomloop terecht te komen. Dit heeft voor gevolg dat vitaminen een betere en langere werking hebben. Opgelet: Piperine heeft ook de eigenschap om medicijnen veel sterker te laten werken. Mannen en vrouwen die geneesmiddelen nemen moeten dus zeer voorzichtig zijn. Een versterkte werking van bepaalde geneesmiddelen kan zeer gevaarlijke gevolgen hebben voor de gezondheid.

Lees ook: Hoe artritisklachten verminderen of voorkomen?

Bronnen:
Srinivasan K.
Black pepper and its pungent principle-piperine: a review of diverse physiological effects.
Crit Rev Food Sci Nutr. 2007;47(8):735-48.

 

lijn