Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Mijn interesse in ABCgezondheid is:
ABC GEZONDHEID - Artikels
2 juli 2007
Vermageringsmedicijn in de supermarkt
| 02/07/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Vermageringsmedicijn in de supermarkt Amerikanen kunnen sinds kort het vermageringsmiddel Xenical in de grootwarenhuizen kopen. Het product kost 30 euro per maand, wordt verkocht onder de naam Alli, maar het gaat wel degelijk om een minder sterke dosis van het bij ons op doktersvoorschrift verkrijgbare Xenical dat in Europa door Roche wordt verdeeld. In de Verenigde Staten is het Glaxo Smith Kline (GSK) die de verkoop in de warenhuizen regelt.
Xenical (Alli) zorgt er voor dat vetten niet door de darm worden opgenomen. In België is dit middel enkel bestemd voor mensen die aan obesitas lijden en op geen enkele andere manier kunnen geholpen worden.
Xenical heeft immers vervelende bijwerkingen, indien het voorgeschreven voedingspatroon, niet wordt gevolgd. Mensen die toch teveel vetten eten krijgen immers af te rekenen met een niet onder controle te houden diarree.
GSK geeft de mensen die Alli (Xenical) in de warenhuizen kopen dan ook de raad overwegend zwarte broeken te dragen en zich te voorzien van vervangingskledij, teneinde de gevolgen van mogelijk 'lekken' te neutraliseren.

Lees eveneens: Zwaarlijvigheid niet te licht opnemen

 

lijn