Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 juli 2010
Vermijd gesuikerde dranken om te vermageren
| 27/07/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Vermijd gesuikerde dranken om te vermageren Volgens een studie, die verscheen in de American Journal of Clinical Nutrition, resulteert een calorievermindering, veroorzaakt door het mijden van gesuikerde dranken, in een grotere en blijvende gewichtsvermindering dan dit mogelijk is met vast voedsel. Het team van Benjamin Caballero zetten een studie op waar 810 mannen en vrouwen aan deelnamen. Ze waren 25 tot 79 jaar oud. Gesuikerde dranken kwamen overeen met 37 procent van de calorieën die afkomstig waren uit vloeibaar voedsel. Concreet betekende het elimineren van een gesuikerde frisdrank per dag een blijvend gewichtsverlies van 0.5 kilogram na zes maanden en van 0.7 kilogram na 18 maanden.

Gesuikerde dranken zijn slecht voor mensen die gewicht wensen te verliezen, omdat ze niet bijdragen tot een verzadigingsgevoel. Kortom men eet niet minder omdat men gesuikerde frisdranken heeft gedronken.

Meer lezen: Stevia
Gezond vermageren, hoe doe je dat?

Bronnen:
Chen L, Appel LJ, Loria C, Lin PH, Champagne CM, Elmer PJ, Ard JD, Mitchell D, Batch BC, Svetkey LP, Caballero B. Reduction in consumption of sugar-sweetened beverages is associated with weight loss: the PREMIER trial. Am J Clin Nutr. 2009 Apr 1.

 

lijn