Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Mijn interesse in ABCgezondheid is:
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 augustus 2007
Vermoeidheid en veneuze insufficiëntie
| 12/08/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Vermoeidheid en veneuze insufficiëntie Miljoenen vrouwen lijden aan de chrocnische vorm van veneuze insufficiëntie. In de volksmond spreekt men van zware benen omdat vooral het terugvloeien van vloed naar het hart niet optimaal meer verloopt. Daardoor krijgt men een slechts zuurstoftoevoer naar de ondersterste ledematen. Mensen voelen zich daardoor zowel lichamelijk als geestelijk extra vermoeid. Er bestaan gelukkig aan aantal natuurlijke middelen om dit probleem licht (niet toxisch) aan te pakken.
Het komt er o.a. op aan de bloedcirculatie terug te verbeteren. Rode pepers, vruchten die rijk zijn aan vitamine C en bioflavonoïden zorgen voor een verlichting van de klachten. Een andere aanrader is het gebruik van Ginkgo biloba.
Ginkgo Biloba is een voedingssupplement dat de spiertonus (de lekkende kleppen in de aders van de benen) verbetert, maar ook de bloedsomloop gevoelig verbetert tot in de capillaire bloedvaatjes. Dat zijn de fijnste bloedvaatjes die o.a. ook vlak onder de huid liggen. Het bloed bereikt met andere woorden het kleinste 'eindstationnetje' in ieder onderdeel van het lichaam. De bioflavonoïden in ginkgo biloba vertragen het derouderingsproces van de cellen die in de aders voor de nodige elasticiteit en vaatverwijding en vernauwing moeten zorgen. Ginkgo Biloba wordt ook aangeraden voor alle vrouwen die de anticonceptiepil gebruiken en daardoor sneller bloedsomloopproblemen zouden kunnen krijgen.

Bronnen:
Priollet P, Boisseau MR. : Drugs for veno-lymphatic insufficiency - Rev Prat. 2000 Jun 1;50(11):1195-8.

 

lijn