Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 april 2014
Vermoeidheid raakt ons allemaal
| 14/04/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Vermoeidheid raakt ons allemaal Je hoort het steeds vaker. "Ik kan niet meer!"
Vermoeidheid is vandaag de voornaamste oorzaak waarom uitgeputte mensen een arts opzoeken. Waarom worden mensen nu meer moe dan vroeger?
De hectische, ongezonde en onzekere samenleving is er zeker niet vreemd aan. Zuiver klinisch is het duidelijk dat dit in verband kan gebracht worden met een samenwerking tussen lichaam en geest. Acute vermoeidheid verandert, door gebrek aan rust, meer en meer in chronische moeheid. Het staat verder ook vast dat een gebrek aan vitaminen, mineralen en vetzuren onze lichaamcellen verhinderen om goed te blijven functioneren.

Kwaliteitsvolle voedingssupplementen zorgen voor een biologisch evenwicht, zodat mensen zich goed voelen. Ginseng is een degelijk antivermoeidheidsmiddel dat zowel door jongeren als door volwassenen kan gebruikt worden in geval van oververmoeidheid en stress. Hetzelfde kan gezegd worden van spirulina. Deze kleine zoetwateralg is zeer rijk aan plantaardige eiwitten, aminozuren, vitaminen en mineralen. Spirulina wordt zowel gebruikt in vermageringskuren als in het bestrijden van vermoeidheid.

Hoe vermoeidheid voorkomen?
Hoe lentemoeheid voorkomen?

Meer lezen:
De oorzaken van vermoeidheid
Vermoeidheid door uitgeputte bijnieren
Slechte darmwerking veroorzaakt vermoeidheid

Bronnen:
Ginseng shows potential in reducing cancer-related fatigue.
Mayo Clin Womens Healthsource. 07 11;11(11):3

Reay JL, Kennedy DO, Scholey AB.
Effects of Panax ginseng, consumed with and without glucose, on blood glucose levels and cognitive performance during sustained 'mentally demanding' tasks. / J Psychopharmacol. 06 11;20(6):771-81.

 

lijn