Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 december 2009
Vertraag aderverkalking met natuurlijke voedingsstoffen
| 28/12/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Vertraag aderverkalking met natuurlijke voedingsstoffen Aderverkalking is een langzaam proces dat soms 50 jaar nodig heeft om het hart te verzieken. Met een juiste combinatie van voedingsstoffen kan je het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Zo zorgt een complex van knoflook (aged garlic extract), vitamine B6, B12, foliumzuur en arginine voor een:
- vertraging van de verkalking van de bloedvaten
- verlaging van de bloeddruk
- verlaging van de LDL-cholesterol
- verhoging van de HDL-cholesterol
- verlaging van homocysteïne
- vermindering van oxidatieve stress
- verbetering van de gezondheid van de bloedvaatwanden
Dit zijn niet eens alle risicofactoren, maar de filosofie is duidelijk: een aanpak op verschillende fronten zal meer lonend werken dan het zich beperken tot één enkel aspect (zoals met cholesterolverlagers vaak het geval is).

Hypertensie preventief benaderd
Hoe verhoog je de HDL-cholesterol?
Wat kunt u zelf doen om uw cholesterolniveau te verlagen?

Bronnen:
Budoff MJ, Ahmadi Naser et al. Aged garlic extract supplemented with B vitamins, folic acid and L-arginine retards the progression of subclinical atherosclerosis: A randomized clinical trial. Preventive Medicine (2009) E-publicatie

 

lijn