Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
24 september 2014
Videospelletjes veroorzaken geheugenproblemen
| 24/09/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Videospelletjes veroorzaken geheugenproblemen Adolescenten tussen 12 en 14 jaar, die te lang met videospelletjes bezig zijn nadat ze hun schooltaken hebben afgemaakt, blijken geheugenproblemen te hebben als het gaat om de pas geleerde stof te memoriseren. Verder kennen deze kinderen slaapproblemen. Dat blijkt uit een Duitse studie onder leidung van dokter Markus Dworak die verbonden is aaan de universiteit van Keulen. Hij volgde 11 kerngezonde jongens die 12 tot 14 jaar oud waren.

Volgens de Duitse wetenschappers zorgen viedospelletjes ervoor dat kinderen langer wakker blijven liggen en dat de kwaliteit van de nachtrust duidelijk slechter is. Dat zou een van de oorzaken kunnen zijn dat de pas ingestudeerde leerstof de andere dag al voor een deel vergeten is. Mensen die slecht slapen plegen onbewust een aanslag op hun geheugen.

Magnesium ontspant en zorgt voor diepe slaap
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding

Meer lezen:
Ginkgo verbetert het geheugen van jongeren
Een goede concentratie en beter geheugen
Omega-3, een goede studiehulp

Bronnen:
M. Dworak, T. Schierl, T. Bruns, H. K. Strüder
Impact of Singular Excessive Computer Game and Television Exposure on Sleep Patterns and Memory Performance of School-aged Children / Pediatrics, 11 07; 120: 978 - 985.

 

lijn