Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Eet u wel eens fastfood of kant-en-klare gerechten ?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 maart 2011
Vitamine K2 beschermt tegen kanker
| 14/03/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Vitamine K2 beschermt tegen kanker Analyse van een Europese bevolkingsstudie geeft aan dat vitamine K2 (of menaquinon) beschermt tegen kanker. Vitamine K2 zou de groei van kankercellen remmen. Voor vitamine K1 heeft men dit nog niet kunnen aantonen.
Dit is een onverwacht resultaat. Volgens het onderzoek halen we de meeste vitamine K2 uit kaas, terwijl we vitamine K1 uit groenten zoals spinazie en koolgroenten halen. Vooral vanuit de hoek van deze groenten hadden we een kankerbeschermend effect verwacht.

Je kunt je vitamine K2-inname ook verhogen door zuurkool en orgaanvlees (lever, niertjes) te eten. De grootste bron van vitamine K2 blijft natto, een Japans gerecht bestaande uit gefermenteerde sojabonen.

Hoe ontstaat kanker?

Bronnen:
Nimptsch K, Rohrmann S et al. Dietary vitamin K intake in relation to cancer incidence and mortality: results from the Heidelberg cohort of the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC-Heidelberg). Am J Clin Nutr 2010;91:1348–58

 

lijn