Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 oktober 2017
Vitaminensuppletie beschermt tegen miskraam
| 12/10/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Vitaminensuppletie beschermt tegen miskraam Een miskraam is meestal een zeer traumatiserend gebeuren voor de toekomstige ouders, en ook fysisch zwaar voor de moeder. Miskraam kan veroorzaakt worden door zeer veel factoren, maar slechte kwaliteit van de voeding van de moeder (fastfood, industrieel bereide voeding) is zeker een belangrijke factor. Niet alleen macronutriënten (eiwitten, goede vetten) zijn belangrijk, maar zeker ook vitamines uit groenten en fruit.
Een grootscheeps onderzoek van het Cochrane instituut bracht de gegevens van 40 studies (bijna 280.000 zwangerschappen) samen en kwam tot volgende conclusie:

Een vitaminensupplement vóór of tijdens de zwangerschap kan niet met zekerheid miskramen voorkomen. Maar het blijkt duidelijk dat vrouwen die een multivitamine namen met foliumzuur en ijzer een lager risico hadden op miskraam. Er is nog te weinig informatie om te bepalen wat de beste verhouding is van de andere vitamines in een multi om miskraam te voorkomen.

Belangrijke mineralen en vitaminen bij zwangerschap
Omega-3 essentieel tijdens zwangerschap

Meer lezen:
Waarom meer ijzer tijdens zwangerschap?
Gevolgen van junkvoeding tijdens zwangerschap
Vermijd fastfood en softdrinks vóór de zwangerschap

Bronnen:
Balogun OO et al. Vitamin supplementation for preventing miscarriage. Cochrane Database Syst Rev. 2016 May 6;(5):CD004073. doi: 10.1002/14651858.CD004073.pub4.

 

lijn