Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 april 2010
Vitaminepillen verpakt in blister bewaren beter
| 26/04/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Vitaminepillen verpakt in blister bewaren beter Bij pillen in dozen heb je binnen de week een compleet verlies van vitamine C als de pillen worden blootgesteld aan vocht, aldus een expert in voedingswetenschap. Zelfs een aansluitend deksel kan dit niet voorkomen. Telkens als je het deksel verwijdert om er vitaminen uit te halen, komt er vocht in de doos, vooral als de vitaminen bewaard worden op vochtige plaatsen zoals de keuken of de badkamer. Door vocht lossen vaste stoffen op en worden ze vloeibaar.
“De ingrediënten kunnen volledig verloren gaan. Het hangt af van de omstandigheden en de formulering. Binnen een heel korte tijd – een week – kan je een compleet verlies van vitamine C hebben in sommige producten die gesmolten zijn,” aldus Lisa Mauer, professor in voedingswetenschap verbonden aan de Purdue University.
De enige manier om het probleem te verhelpen, is het gebruik van blisterverpakkingen die elke tablet bewaren in een vochtvrije omgeving.

Een ander voordeel van blisterverpakkingen is dat je alleen de pillen aanraakt die eruit worden gehaald voor gebruik op dat moment. Bij pillen in dozen neem je typisch enkele pillen in de hand en doe je de rest weer in de doos, waardoor ongebruikte pillen telkens worden blootgesteld aan bacteriën.

Kinderen en vitaminen
Belangrijke mineralen en vitaminen bij zwangerschap
De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Bronnen:
Bron: www.sciencedaily.com, 2 maart 2010

 

lijn