Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 juli 2015
Vlaszaadolie tegen gevoelige huid
| 31/07/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Vlaszaadolie tegen gevoelige huid Ongeveer de helft van alle mensen beweert een gevoelige huid te hebben. Meestal grijpen mensen naar een lotion of een huidcrème, maar de huid kun je ook verbeteren via de voeding. Vlaszaadolie (of lijnzaadolie) is namelijk een goed middel.
Een studie waarbij proefpersonen dagelijks twee gram lijnzaadolie-supplementen innamen, toonde een verlaging van de huidgevoeligheid en verhoogde de barrièrefunctie van de huid. Er was minder roodheid en de huid was beter gehydrateerd. Ook voelde de huid minder ruw aan.

Een gevoelige huid laat zich moeilijk omschrijven. Symptomen zoals uitgedroogde huid, huidschilfers, roodheid, 'gloed' op de huid, veranderingen in textuur, jeuk en branderigheid zijn typisch aangehaalde klachten.
De huid heeft voedingsstoffen nodig, met name bepaalde vetzuren. Vlaszaadolie is rijk aan die huidverzorgende vetzuren, in het bijzonder ALA (alfalinoleenzuur). Deze vetten zijn nodig voor de barrièrefunctie van de huid.

Eenvoudige tips om huidirritaties te voorkomen
Preventiemaatregelen tegen een gevoelige huid

Meer lezen:
De oorzaken van een droge huid
Bij droge huid maximum een stortbad per dag!
Centella bestrijdt huidveroudering

Bronnen:
Neukam K, De Spirt S et al. supplementation of flaxseed oil diminishes skin sensitivity and improves skin barrier function and condition. Skin Pharmacol Physiol. 11;24:67–74

 

lijn