Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 november 2012
Voeding en supplementen die griep voorkomen
| 20/11/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Voeding en supplementen die griep voorkomen Mensen die zich willen beschermen tegen een griepaanval kunnen met juiste voedingskeuzes en enkele supplementen veel griepellende voorkomen. Melkproducten bijvoorbeeld zorgen voor de aanmaak van stoffen die de afweer versterken. Vette vis zoals zalm, sardientjes of witte tonijn (in blik of vers) bevatten de reeds veel beschreven omega-3 vetzuren die er voor zorgen dat de zogenaamde T 'killer' cellen in het lichaam worden vermenigvuldigd. T-cellen doden het griepvirus.

Zeevruchten zoals kreeft, krab, oesters en garnalen helpen meer selenium op te slaan. Selenium heeft de eigenschap om nog andere griep eliminerende stoffen in ons lichaam aan te maken. Sommige mineralen (ijzer en zink) en vitaminen (vitamine A, B6, B12 et E) zijn ook bekend voor hun griepwerende eigenschappen.
Ook vlierbessensiroop is zeer efficiënt tegen griep. Vergeet tot slot colloïdaal zilver niet. Dit is - volgens Noorse wetenschappers - het meest krachtige natuurlijk antibioticum dat in staat is om meer dan 650 ziekteverwekkers te liquideren.

De immuniteit verhogende eigenschappen van vitamine C

Meer lezen:
Buikgriep
Waarom houdt de griep van de herfst?

Bronnen:
McVeigh G, Eat to beat the flu, Prevention.

Wallheden B., Colloidal silver instead of antibiotics, Tidsskr Nor Laegeforen.

 

lijn