Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
7 november 2014
Voedingssupplement tegen droge ogen en glaucoom
| 07/11/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Voedingssupplement tegen droge ogen en glaucoom Een supplement met 4 natuurlijke stoffen beschermt de ogen van glaucoompatiënten. Italiaanse artsen zagen dat de combinatie van forskoline, rutine, vitamine B1 en vitamine B2 de symptomen van uitdroging onderdrukt. Patiënten met glaucoom moeten soms meerdere oogdruppeltjes gebruiken die benzalkonium bevatten. Benzalkonium is een bewaarmiddel dat de ogen kan irriteren. Glaucoompatiënten die regelmatig oogdruppels moeten nemen, kunnen daarom nieuwe oogklachten krijgen, zoals droge ogen.

Forskoline is een medicinale stof uit de wortel van Coleus forskohlii, een kruid dat de Indische geneeskunde vaak gebruikt. Rutine is een bioflavonoïde die de vochtbalans kan herstellen. De combinatie van kruiden en vitaminen helpt het traanvocht te stabiliseren, zodat het beschermlaagje op de ogen intact blijft.

Hoe onderdruk je oogontstekingen?
Droge ogen en contactlenzen
Kunsttranen

Meer lezen:
Zwarte bes verlaagt de oogdruk
Rode biet tegen slechtziendheid
Bescherm je ogen tegen het computerscherm

Bronnen:
Nebbioso M, Rusciano D, Pucci B et al. Treatment of glaucomatous patients by means of food supplement to reduce the ocular discomfort: a double blind randomized trial. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2013 Apr;17(8):1117-22.

 

lijn