Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van reuma?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 januari 2008
Voedingssupplementen tegen geweld!
| 19/01/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Voedingssupplementen tegen geweld! Hebben vitaminen en mineralen een sociale rol te vervullen? Kunnen ze op een efficiënte wijze worden ingezet tegen de geweldproblemen die vooral bij jongeren voorkomen? Britse wetenschappers van de Oxford University hebben een programma klaar om jongeren in de leeftijdscategorie tussen 16 en 21 jaar, die nu opgesloten zitten in de gevangenis wegens het plegen van geweld, straks supplementen te geven in de hoop dat ze rustiger worden.
Waarom zijn onderzoekers ervan overtuigd dat voedingssupplementen het geweld bij jongeren kan indijken? Ze gaan er gewoon van uit dat de hersenen dagelijks bepaalde voedingsstoffen nodig hebben. Indien die niet dagelijks worden geconsumeerd kunnen er zeer ernstige gedragsstoornissen optreden. De wetenschappers hebben trouwens al een solide basis. In 2002 slaagde Bernard Gesch er al in om extreem geweld bij een aantal jongeren te neutraliseren door het toedienen van vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. (1)
Ook drie andere zeer degelijk uitgevoerde studies toonden vorig jaar (2) aan dat voedingssupplementen het anti-sociaal gedrag van jongeren en volwassenen sterk konden verminderen.

Meer lezen: Teveel televisie en gedragstoornissen bij kinderen

Bronnen:
(1) Gesch CB, Influence of supplementary vitamins, minerals and essential fatty acids on the antisocial behaviour of young adult prisoners. Randomised, placebo-controlled trial. Br J Psychiatry. 2002 Jul;181:22-8.
(2) Benton D. The impact of diet on anti-social, violent and criminal behaviour.Neurosci Biobehav Rev. 2007;31(5):752-74.

 

lijn