Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Kiest u voor: ...
ABC GEZONDHEID - Artikels
17 april 2014
Wanneer kies je het best voor biologisch?
| 17/04/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Wanneer kies je het best voor biologisch? Een aantal groenten en fruit wordt intensiever behandeld met pesticiden dan andere. Volgens de Amerikaanse voedingsdeskundige Mary Eve Brown (Hopkins Cancer Center) zijn perziken, appels, paprika's, selder, nectarines, aardbeien, kersen, peren, druiven, spinazie, sla en aardappelen de 'dirty dozen': voedsel die veel residu's van pesticiden bevatten.

In hoeverre dit voor de Belgische en Nederlandse markt ook geldt, is nog maar de vraag. Wel is er een vuistregel die je een idee kan geven: groenten en fruit met een dikke schil zijn beter in staat pesticiden af te weren. Niet-biologisch vlees, eieren en zuivel mijd je best omwille van de aanwezigheid van hormonen en antibiotica.

Hoe gezonder eten?
Kinderen en vitaminen

Meer lezen
Biologisch is beter
De voordelen van lokale groenten
Amerikaanse pediatrie gaat voor biologisch

Bronnen:
Wasta Vanessa. Do organic foods help breast cancer patients? Johns Hopkins Medicine. 21 nov 2013

 

lijn