Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 juni 2008
Watermeloen goed voor zwangere vrouwen
| 30/06/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Watermeloen goed voor zwangere vrouwen Toekomstige jonge moeders doen er goed aan om dagelijks een portie watermeloen te eten. Dat helpt om misselijkheid, die dikwijls gepaard gaat met een zwangerschap, tegen te gaan. De watermeloen beschikt - volgens wetenschappers en voedingsexperts - over alle kwaliteiten om zowel de moeder als de foetus te helpen. De watermeloen heeft een zeer hoog gehalte aan water (92 procent), smaakt heerlijk fris en is licht gesuikerd. De watermeloen is zeer arm aan calorieën maar zeer voedzaam. De watermeloen bevat immers de vitaminen A, B6 en C en beschikt ook over lycopeen, een niet te verwaarlozen extra antioxidant.

De watermeloen is uitstekend voedsel voor de zwangere vrouw, omdat het uitstekend hydraterend voedsel is. Veel aanstaande moeders drinken onvoldoende. Dit is een risico op een te vroeg geboren baby. Zwangere vrouwen, die onvoldoende en onregelmatig eten, hebben meer last van misselijkheid. De watermeloen is zeer licht verteerbaar en kan zelfs
misselijkheid voorkomen door zijn hoog watergehalte en hoge voedingswaarde. De watermeloen is tot slot een belangrijke natuurlijke bron van vitamine A. Deze vitamine is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de longen, de ogen, de schedel, de beentjes, de nieren en de hersenen van de foetus.

Belangrijke mineralen en vitaminen bij zwangerschap
Misselijk wegens zwangerschap? Stop met ijzersupplementen!

Bronnen:
Collins JK, Wu G, Perkins-Veazie P, Spears K, Claypool PL, Baker RA, Clevidence BA.
Watermelon consumption increases plasma arginine concentrations in adults.
Nutrition. 2007 Mar;23(3):261-6

 

lijn