Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 mei 2018
Watermeloen voor zwangere vrouwen
| 21/05/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Watermeloen voor zwangere vrouwen Toekomstige jonge moeders doen er goed aan om dagelijks een portie watermeloen te eten. Dat helpt om misselijkheid, die dikwijls gepaard gaat met een zwangerschap, tegen te gaan. De watermeloen beschikt - volgens wetenschappers en voedingsexperts - over alle kwaliteiten om zowel de moeder als de foetus te helpen. De watermeloen heeft een zeer hoog gehalte aan water (92 procent), smaakt heerlijk fris en is licht gesuikerd. Watermeloenen zijn zeer arm aan calorieën maar zeer voedzaam, ze bevatten immers de vitamine A, vitamine B6 en vitamine C en beschikt ook over lycopeen, een niet te verwaarlozen extra antioxidant.

Watermeloen is uitstekend voedsel voor de zwangere vrouw, omdat het uitstekend hydraterend voedsel is. Veel aanstaande moeders drinken onvoldoende. Dit is een risico op een te vroeg geboren baby. Zwangere vrouwen, die onvoldoende en onregelmatig eten, hebben meer last van misselijkheid. De watermeloen is zeer licht verteerbaar en kan zelfs
misselijkheid voorkomen door zijn hoog watergehalte en hoge voedingswaarde. Watermeloen zijn tot slot een belangrijke natuurlijke bron van vitamine A. Deze vitamine is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de longen, de ogen, de schedel, de beentjes, de nieren en de hersenen van de foetus.

Belangrijke mineralen en vitaminen bij zwangerschap
Misselijk wegens zwangerschap? Stop met ijzersupplementen!

Meer lezen:
Drinken om geen dorst te krijgen
Waarom is watermeloen bijzonder?
Vermijd fastfood en softdrinks vóór de zwangerschap

Bronnen:
Collins JK, Wu G, Perkins-Veazie P, Spears K, Claypool PL, Baker RA, Clevidence BA.
Watermelon consumption increases plasma arginine concentrations in adults.
Nutrition. 07 03;23(3):261-6

 

lijn