Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
28 november 2011
Witte bloem is amper voedzaam
| 28/11/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Witte bloem is amper voedzaam Junkvoeding is nog steeds populair, hoewel er gelukkig een kleine tegenbeweging aan de gang is van vegetarische fastfoodrestaurants en andere gezondere alternatieven. Junkvoeding kun je omschrijven als 'lege calorieën': ze bevat veel calorieën, maar weinig voedingsstoffen.
Witte bloem is daar een voorbeeld van. Tijdens de productie van witte bloem gaan er bijna 80 % van de vezels verloren, 74 % van de B-vitaminen en vitamine E, en 70 % van de mineralen. Elke voedingsdeskundige zal je daarom aanraden om bruin brood en andere volkorenproducten (pasta, …) te eten.

Het probleem met lege calorieën is: ze moeten in het lichaam verwerkt worden (verbranden of opslaan). Voor die verwerking zijn juist vitaminen en mineralen nodig, anders ontstaan er kleine stofwisselingsproblemen die pas na tientallen jaren tot diabetes, hart- en vaatziekten en kanker kunnen leiden.

Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?

Lees ook:
Fastfood maakt mensen depressief>
Koffie maakt fastfood nog ongezonder
Junkvoeding tijdens zwangerschap creëert 'junkvoedingkinderen'!

Bronnen:
Donaldson MS. Nutrition and cancer: A review of the evidence for an anti-cancer diet. Nutrition Journal. doi:10.1186/1475-2891-3-19

 

lijn