Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 mei 2009
Witte thee tegen zwaarlijvigheid!
| 08/05/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Witte thee tegen zwaarlijvigheid! Witte thee kan obesitas voorkomen omdat stoffen in deze zachtsmakende thee de opslag van vetten beperkt. Witte thee elimineert vetcellen op een radicale wijze. Dat blijkt in ieder geval uit een studie die verscheen in Nutrition & Metabolism. Duitse wetenschappers wilden weten wat de effecten van stoffen uit witte thee zouden zijn op menselijke cellen die vet opslaan. Ze namen menselijke vetcellen en brachten die in contact met extracten uit witte thee. "Het resultaat was veelbelovend. Het witte thee extract remt immers de expressie van genen die verband houden met productie van nieuwe vetcellen. Verder vermindert witte thee de opslag van vet in bestaande adipocyten (synoniem voor vetcel).

Witte thee zorgt er tot slot ook voor dat de vetten die beschikbaar zijn in de reeds bestaande cellen meer beschikbaar worden voor energieproductie", vertelt professor Marc Winnefeld die de studie leidde. Deze resultaten tonen aan dat witte thee een natuurlijke behandeling kan zijn bij obesitas.

Meer lezen:
Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?

Bronnen:
Marc Winnefeld; Jörn Söhle; Anja Knott; Ursula Holtzmann, et al., “White Tea extract induces lipolytic activity and inhibits adipogenesis in human subcutaneous (pre)-adipocytes”, Nutrition & Metabolism journals

 

lijn