Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 april 2016
Yoga vermindert angst
| 12/04/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Yoga vermindert angst Het beoefenen van yoga kan volgens wetenschappers helpen bij de behandeling van angst en depressies. Dit blijkt uit onderzoek bij 65 vrouwen met verschillende gradaties van depressie en angst. Voor de studie werd de groep vrouwen verdeeld in twee groepen, 34 vrouwen namen twee maal per week deel aan een 90 minuten durende yogasessie gedurende een periode van twee maanden, de 31 anderen werden op een wachtlijst geplaatst en werden beschouwd als de controlegroep. De wetenschappers toonden aan dat vrouwen die regelmatig yoga beoefenden hun angst- en depressiesymptomen zagen afnamen, dit in vergelijking met de controlegroep.

Voor dit onderzoek, opteerden de wetenschappers voor een moderne vorm van yoga die voor diepe ontspanning zorgde door middel van rustgevende asanas en ademhalingsoefeningen. Volgens de auteurs van de studie, geven deze resultaten aan dat de beoefening van yoga kan worden beschouwd als een nuttig instrument voor de therapeutische behandeling van angststoornissen. Yoga kan zelfs - in sommige gevallen - de plaats van conventionele geneesmiddelen innemen.

Stressbeheersing is een manier van denken
Hoe rusteloze benen stilhouden?

Meer lezen:
Minder angst met gezonde voeding
Yoga superieur bij hartritmestoornissen
Lage rugpijn kan veroorzaakt worden door stress

Bronnen:
Javnbakht M, Hejazi Kenari R, Ghasemi M. Effects of yoga on depression and anxiety of women. Complement Ther Clin Pract. 09 05;15(2):102-4.

 

lijn