Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 september 2009
Ziekte van Alzheimer vertragen of voorkomen?
| 08/09/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Ziekte van Alzheimer vertragen of voorkomen? Medici waren lang van oordeel dat er geen mogelijkheid bestond om iets te ondernemen tegen de ziekte van Alzheimer.> Toch zijn er de laatste weken steeds meer positieve berichten hieromtrent. Het staat nu bijvoorbeeld vast dat een te grote concentratie homocysteïne in het bloed aderverkalking veroorzaakt. Daardoor wordt de bloedsomloop ook in de hersenweefsels sterk verminderd. Dit resulteert in het ontstaan van verschillende vormen van dementie.

Iedereen kan echter preventief zijn homocysteïneniveau normaliseren door dagelijks voldoende B-vitaminen in te nemen. We hebben het dan zeer specifiek om de vitamine B6, B9 (foliumzuur) en B12. Uit wetenschappelijke studies blijkt immers dat een tekort aan vitamine B12 en foliumzuur zeker bijdraagt tot degeneratieve hersenziekten. De genoemde vitaminen voorkomen zowel dat het homocysteïne niveau te hoog wordt en voorkomt tegelijkertijd het ontstaan van Alzheimer.

Hoe de ziekte van Alzheimer voorkomen?

Bronnen:
Alexopoulos P, Günther F, Popp J, Jessen F, Peters O, Wolf S, Kneib T, Kurz A, Richter-Schmidinger T, Lewczuk P, Bleich S, Wiltfang J, Kornhuber J. Plasma homocysteine and cerebrospinal fluid neurodegeneration biomarkers in mild cognitive impairment and dementia. J Am Geriatr Soc. 2009 Apr;57(4):737-9

 

lijn