Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 december 2013
Zuurremmers veroorzaken allergie
| 19/12/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Zuurremmers veroorzaken allergie Maagzuurremmers kunnen voedselallergie veroorzaken bij kinderen, zeggen Amerikaanse onderzoekers uit Denver. Kinderen met regelmatige maagzuurreflux hebben een hoger risico op voedselallergie, maar maagzuurremmers versterken dat effect. Mogelijk zijn maagzuurremmers een van de redenen waarom voedselallergie de laatste jaren haar opmars aan het maken is.

Maagzuur is belangrijk voor een afdoende 'voorvertering' van voedsel. Wanneer de voedselbrij niet voldoende gekneed wordt in maagzuur, blijven te veel rauwe proteïnen achter die de immuniteit in de darm te sterk prikkelen. Maagzuurremmers verminderen dan wel klachten van brandend maagzuur, maar ze doen niets aan de oorzaak. Maagzuur is immers geen gevolg van te veel maagzuur, maar het gevolg van een slechte maagsluiting.

Brandend maagzuur: Hoe voorkomen?
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Meer lezen:
Bijwerkingen van maagzuurremmers
Negen kruiden tegen maagongemakken
Geen maagzweer meer door brandend maagzuur met broccoli

Bronnen:
Trikha A, Baillargeon JG et al. Development of food allergies in patients with Gastroesophageal Reflux Disease treated with gastric acid suppressive medications. Pediatr Allergy Immunol. 2013 Sep;24(6):582-8

 

lijn