Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
22 maart 2010
Zwakte en vermoeidheid hebben vele oorzaken
| 22/03/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Zwakte en vermoeidheid hebben vele oorzaken De grote meerderheid van de bevolking voelt zich, volgens verschillende onderzoeken, regelmatig (over)vermoeid. Iets meer dan 60% van de volwassenen zouden regelmatig last hebben van zwakte. De oorzaken die tot lichamelijke en geestelijke zwakte leiden zijn te lang om op te sommen. Het is wel belangrijk om te weten dat er verschillende soorten vermoeidheid bestaan. In de meeste gevallen gaat een zwaktegevoel van zelf over, tenminste indien men luistert naar zijn lichaam en voldoende rust neemt. Indien men dit niet doet, ontstaat er een chronische vorm van zwakte die kan overgaan in het chronisch vermoeidheidsyndroom.

Chronische zwakte kan in verband worden gebracht met een tekort aan vitaminen en mineralen, voedselintoleranties, een te sterk schommelende bloedsuikerspiegel, stress maar ook met nog veel andere oorzaken.
Een andere soort moeheid kan ontstaan door ‘bijniermoeheid’. In dit geval hebben mensen massa’s koffie of cola nodig om actief te blijven. Stress op het werk en thuis zijn andere symptomen die in de richting van ‘bijniermoeheid’ gaan. Bepaalde voedingssupplementen kunnen helpen om vermoeidheidsverschijnselen te verminderen.

Nooit meer moe, hoe doe je dat ?

Bronnen:
Tohno S, Azuma C, Tohno Y, Moriwake Y, Izu A, Kumai T, Minami T.
Increases of calcium, phosphorus, and magnesium in both the right and left fibrous trigones of human heart with aging. / Biol Trace Elem Res.

Multivitamins. Answers to common questions.
Mayo Clin Womens Healthsource.

 

lijn