ABC Gezondheid

Eetlust bevorderen bij kinderen

Eetlust bevorderen bij kinderen -Gevarieerde voeding is de beste bron om je lichaam te voorzien van de nodige vitaminen.

-Het gebruik van een vitaminepreparaat bij kinderen in volle groei is soms nuttig. Vitaminen zijn noodzakelijk tijdens de eerste levensjaren voor de optimale ontwikkeling (spieren, skelet,…) van je lichaam en voorkomen een slechte eetlust.

-Voor elk vitamine en mineraal bestaat er een optimale dosis, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH), deze waarde staat meestal vermeld op de verpakking van het preparaat. Is dit niet het geval dan kan je terecht bij je arts, therapeut of drogist voor de nodige informatie.

-De gezondheid van kinderen wordt vooral in de herfst- en wintermaanden op de proef gesteld door o.a. een tekort aan vitamine D. Een vitamine dat voor 70% wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht. Naast vitamine D kan tijdens de herfst- en wintermaanden een extra inname van vitamine C nuttig zijn: het verhoogt je weerstand en verkort de duur van infecties. Vitamine C heeft ook een stimulerend effect. Vandaar het nut bij vermoeidheid.