ABC Gezondheid

Trage darmwerking: hoe voorkomen?

Trage darmwerking: hoe voorkomen? Gebrek aan lichaamsbeweging -veel zitten-, zorgen, problemen kunnen ook een oorzaak van verstopping zijn en vooral te weinig drinken. Als men aan verstopping lijdt zou het wel eens heel verstandig zijn om zo'n 3 liter vocht per dag tot zich te nemen! Elke ochtend een groot glas lauw water op de nuchtere maag en op de dag veel drinken geeft al snel verbetering.
De darmwerking verschilt van mens tot mens. Een iets trage darmwerking wil niet zeggen dat men minder gezond is ! Diegenen die te lang en teveel laxeermiddelen hebben gebruikt en zodoende de darmen gewoon "verlamd" hebben, moeten de darmen heropvoeden.

Voeding die een trage darmwerking bevorderen zijn chocolade, alle vormen van snoep en witmeel producten.

Drink elke ochtend op de nuchtere maag 1 of 2 glazen lauw water. Train de darmen, want ze haten ‘flexibiliteit’ en zijn ‘verliefd’ op regelmaat. Met andere woorden ga dus elke dag ongeveer op dezelfde tijd naar het toilet. Neem voldoende lichaamsbeweging.
Eet ook voldoende volkorenbrood, zemelen, bladgroenten, kool, erwten, pruimen en vijgen.
Bij uw drogist kunt u ook natuurlijke hulpmiddeltjes verkrijgen die uw darm zo terug op een gezond tempo laat functioneren.