ABC Gezondheid

Gevoelige hoofdhuid door stress en luchtvervuiling

Gevoelige hoofdhuid door stress en luchtvervuiling Stress, luchtvervuiling en te agressieve haarverzorging verstikken of veranderen de structuur van de hoofdhuid. De gevoelige hoofdhuid geeft in dergelijke gevallen lichte ongemakken zoals o.a. jeuk.

Een gevoelige hoofdhuid kan nog twee andere oorzaken hebben. Ofwel is ze te droog. Natuurartsen raden in dat geval aan ze tweemaal per week te behandelen met olijfolie of sesamolie. De olie moet minimum 4 uur op de schedel intrekken. Vervolgens wordt het haar gewassen een ph5 neutrale shampoo die de gevoelige hoofdhuid terug tot rust brengt. Gebruik voor de verzorging van het haar enkel natuurlijke materialen en zorg ervoor dat het haar niet gespannen staat.

Een tweede bijkomende oorzaak van een gevoelige hoofdhuid is een vorm van spasmofilie. In dat geval schrijven natuurartsen calcium en magnesium voor. In de klassieke geneeskunde kunnen ook b├Ętablokkers worden ingezet. Een dermatoloog biedt de snelste oplossing om problemen rond een gevoelige hoofdhuid op te lossen.