ABC Gezondheid

Goede gewoonten voorkomen zwaarlijvigheid

Goede gewoonten voorkomen zwaarlijvigheid Op het probleem rond overgewicht bestaat geen pasklaar antwoord. Zonder twijfel ligt dikwijls een slecht eetpatroon aan de basis van overgewicht. Maar ook als je gezond eet, kun je enkele kilo's bijkomen als je een jaartje ouder wordt. En waarschijnlijk is dat niet eens zo ongezond. Zolang je maar gezond eet en je er goed bij voelt. Dat is ook een opgave, want televisie en reclame houden ons een absurd schoonheidsideaal voor.

Eet nooit 's avonds. Geef je lichaam om ten laatste acht uur de kans om zich te herstellen. Elke 24 uur moet er een periode van 12 uur zijn dat je niets eet. Op die manier is je lichaam veel meer vergevingsgezind voor alles wat je overdag eet.

Gebrek aan lichaamsbeweging is een van de belangrijke oorzaken van overgewicht. 's Avond zitten we voor de televisie, nadat we al een hele dag zittend hebben gewerkt. Zo ziet de dag van vele mensen eruit ... Zorg ervoor dat je jezelf kansen aanbiedt om regelmatig aan beweging te doen. Zet bv. een hometrainer in de huiskamer. Leg een yogamat goed zichtbaar naast je bed. Heb je een fitnessabonnement aangeschaft, maar je komt er niet aan toe? Probeer gewoon iets anders. Wie weet liggen tai chi of tafeltennis je veel beter?