ABC Gezondheid

Zeedenschors

Zeedenschors Pycnogenol, gewonnen uit de schors van de zeeden Pinus pinaster, werd eerst bekend als middel om trombose op lange vliegtuigvluchten te voorkomen. Ondertussen is zijn effectiviteit ter preventie en behandeling van talloze gezondheidsproblemen goed gedocumenteerd. Zeedenschors bevat OPC’s of ‘oligomere procyanidines’, zeer bijzondere bioactieve plantenstoffen met sterke antioxidatieve en ontstekingswerende eigenschappen. Hierdoor kunnen ze ingrijpen op talloze fysiologische én pathologische processen.

Ondertussen is een actiever zeedenschorsextract ontwikkeld, dat beter opneembaar en biobeschikbaar is: Oligopin. Dit bevat kortere procyanidenketens, en minder onwerkzame tannines, waardoor zowel opname als werkzaamheid verhogen.
Deze verbeterde samenstelling heeft een zeer brede werkzaamheid op de menselijke fysiologie, vooral op cardiovasculair gebied en bij alle facetten van metabool syndroom: verbetering van de bloeddruk, de verhouding HDL/LDL-cholesterol, insulinewerking en glycemische controle. Oligopin versterkt zowel grote als kleine bloedvaten (capillairen) en verbetert hierdoor ook de microcirculatie (hersenen, ogen, nieren, …).
Oligopin beschermt tevens de spiermassa en voorkomt daardoor spierverlies bij het verouderen: anti-aging-effect!