ABC Gezondheid

Loodintoxicatie en concentratieproblemen

Loodintoxicatie en concentratieproblemen Lood behoort tot de categorie van de zware metalen . Het is een giftig voor de mens. Lood heeft een nefaste invloed op het centrale zenuwstelsel, maar het kan ook een problemen opleveren bij de aanmaak van rode bloedcellen. Te veel lood in het bloed veroorzaakt ook spijsverteringsproblemen.
Lood komt in het menselijk lichaam via de mond en de neus. We ademen deze toxische stofdeeltjes in. Het vervelende van een loodintoxicatie is dat het vrij moeilijk wordt ze tijdig te ontdekken. Wel vast staat dat mensen met teveel lood in hun bloed moeilijk kinderen kunnen krijgen. De kwaliteit van de zaadcellen bij mannen vermindert. Zwangere vrouwen hebben meer kans op een schijndracht, een vroegtijdige geboorte van de baby of een doodgeboren kind.

Kinderen zelf zijn de grootste slachtoffers van een loodintoxicatie. Kleine hoeveelheden van deze giftige stof zijn al voldoende om concentratieproblemen te veroorzaken en de ontwikkeling van de hersenfuncties te bemoeilijken.
Om de gevolgen van loodintoxicatie te beperken moet men zorgen voor een evenwichtige voeding, voldoende calcium, vitamine D, ijzer, eiwitten en zink. Een slechte voeding met onvoldoende vitaminen en mineralen verhoogt de hoeveelheid lood in het lichaam en verzwakt de immuniteit.

Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding